Boeken en gedichten

Een tweede gedichtenbundel

Met het startschot van de Tour de France binnen gehoorsafstand, zet ik me schrap om de laatste gedichten van Gevonden 2018 te schrijven. Jullie mogen deze gedichtenbundel in de nazomer van 2018 verwachten.

Alain

Omloop Het Nieuwsblad, 24 februari

Omloop Het Nieuwsblad, 24 februari:
Vintage Ronde:

Vlucht met tien op het ritme
van heuvels en hindernissen.
Tussen Sint-Cornelis en
Sint-Maria. Storm voor de stilte.

Afdraaien denderen optrekken en doorjassen.
Start stop knop kop staart.
’t Is van ver, ’t is Gilbert. Weening
ziet het effe niet meer zitte.

Waar is Wout? Wellens zwelt
te goed. Benoot buitenom.
Weer Wellens. Brokje weinig
blauw. Benoot bombardeert.

Tiesj tegen allen, allen
tegen Tiesj trekt de streep.
Baart de berg een muis?
Mattentaartentijd.

‘Scartn’ om bij te blijven. Daar is
Wout in’t stukje wielerniemandsland.
Vingertje Van Marcke dendert door
Windeke. Deen duivelt uit doosje.

Geen hattrick voor Greg.

Anne

(Met dank aan de input van Michel Wuyts, José De Cauwer en Renaat Schotte)

Mijn tweede boek

Het laatste woord van mijn tweede boek is geschreven, het finale punt gezet! Hij is af en ligt nu bij mijn uitgeefster, vol ongeduld om gepubliceerd te worden.

Anne

Gelukkig Nieuwjaar!

Beste lezers,

De eindejaarsfeesten gingen tot op vandaag een beetje aan me voorbij. Vooral omdat ik enkele dagen geleden afscheid moest nemen van mijn grootmoeder en inspiratiebron, Johanna Broda. De essentie van het leven werd mij zonet door een eenvoudige mail terug voor ogen gebracht. Een lezer die de kracht van ‘Dochters van Europa’ door heeft. Een mooier geschenk kan ik me, als schrijver van het boek, bij de eerste schuchtere stapjes van het nieuwe jaar niet wensen!
Een prachtig 2010 toegewenst!!!

“Beste Anne Baaths,
Wat een prachtig boek heb je geschreven en ik zat zo verdiept in het verhaal dat ik pas halverwege jouw levensverhaal erachter kwam dat je het zelf was, de vierde dochter! Het schrijven over je gevecht en al je ervaringen in je jeugd zijn zeer indringend en brachten bij mij ook een helende werking. Dat het toch een wereld is vol met mensen die zich over de rug en levens van anderen een identiteit proberen aan te meten en waarschijnlijk door velen als sterk worden aangezien maar dat juist de mensen die dit leed ondergaan de sterken en wijzen zijn want wanneer je door zoveel verdriet en pogingen erbij te willen horen of ‘normaal’ te zijn, toch tot op het bot gaat, de ui geheel afpelt, komt in een rijke wereld van zelfkennis en eigenwaarde!!
Het verdriet wordt een kracht!! Ook al geeft het soms ook wel een eenzaam gevoel dat er maar weinigen zijn...(herken je dat?).

Vriendelijke groet en een goed nieuw jaar!

Josje Smits”

Literair ontbijt bij SABAM

Feestdagen of niet, we blijven aan het werk! Ook in 2010 zal dit niet anders zijn. Een eerste optreden zal plaats vinden onder een literair ontbijt in de gebouwen van SABAM op 13 januari.

Meer info: klik hier voor de contactgegevens.

Mijn debuutjaar

Hoewel 2009 nog steeds mijn debuutjaar is in de literaire auteursscene loop het leven op rolletjes. Mijn eerste signeersessie op de enige echte Antwerpse boekenbeurs heb ik achter de rug. De verkoop van mijn debuurt Dochters van Europa loopt richting de vier cijfers. We mogen dus best tevreden zijn maar dat betekent niet dat ik op mijn lauweren rust.

Momenteel leg ik de laatste hand aan het tweede boek De Bruiloft dat in september 2010 in de winkelrekken zal liggen. Daarin doen tien personages het relaas van een bizar huwelijksfeest dat dreigt in het honderd te lopen. Elk van de actoren geeft zijn versie van de waarheid ... of net niet!

Als literair auteur moet je altijd wat verder in de toekomst kijken en dus ben ik alvast begonnen met de research voor mijn derde boekenkindje met de werktitel Het Mira Mysterie. Nu ik volledig in mijn schrijversdorp geïntegreerd ben werd het tijd om een ode te brengen aan de dijken, slikken en schorren die mij zo inspireren. Mijn derde boek wordt een misdaadroman met, zoals de vaste lezers dat van mij gewend zijn, een kleine twist in het verhaal. Een spannend boek met net dat tikkeltje meer!

Wanneer er tijd rest schrijf ik verder aan een toneelstuk in samenwerking met Jurgen Heuvinck (bekend van Verschoten en zoon) over de psychologie van ruziemakende koppels. De monoloog met de ronkende titel Ik ben Napoleon staat ook nog steeds in de steigers.